Είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των συνοδευτικών στην Εύβοια και θυμίζει, κατά κάποιο τρόπο, φάκελο διπλωμένο με το χέρι.

Εννοείται ότι μπορούμε να ψήσουμε τη γαλοπούλα χωρίς να τη γεμίσουμε αλλά τα υλικά της γέμισης είναι που θα την…

Aκούς τη λέξη Χριστούγεννα και σου έρχονται αυτόματα στο νου σε περίοπτη θέση γύρω από στολισμένα τραπέζια μαζί με άλλα…

Οι τηγανίδες ή λαλάγγια είναι παραδοσιακό έδεσμα που παρασκευάζεται εθιμικά την παραμονή των Χριστουγέννων και των Φώτων.

Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2019 09:02

Κάστανο, γλυκό του κουταλιού

Ψητά, βραστά, σε φαγητό ως γέμιση ή ο επίλογος ενός γεύματος ως γλυκό του κουταλιού. Ιδανικό για να συνοδεύσει τα…

Ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, που μπορεί να γίνει κίτρινο ή κόκκινο, ανάλογα πως μας αρέσει. Οπως και αν το…

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά που έχουμε τη δυνατότητα να το φτιάξουμε σχεδόν όλο το χρόνο είτε με μαρουλόφυλλα, αμπελόφυλλα,…

Χοντρό μακαρόνι, παχιά στρώση μπεσαμέλ, μπόλικο μοσχοκάρυδο, κατακόκκινος κιμάς με κανέλα γαρύφαλλο, τυρί τριμμένο και το πρώτο κομμάτι το τρως…

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 17:19

Μουσταλευριά, με μόνο δύο βασικά υλικά!

To λέει και το όνομά της, μούστος και αλεύρι. Προσφέρεται με κανέλα και τριμμένο καρύδι ή σκέτη.

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 20:32

Φανουρόπιτα αφράτη και αρωματική!

Η παράδοση θέλει να έχει μονό αριθμό υλικών. Η φανουρόπιτα δεν περιέχει αυγά και τα βασικά υλικά είναι το λάδι,…